Inhoud vakken Dans

INHOUD

VAKKEN DANS

DANSINITIATIE

(1e graad)

DANSLAB

(2e graad)

DANSLAB

KLASSIEK

(3e/4e graad)

DANSLAB

HEDENDAAGS

(3e/4e graad)

DANSLAB

JAZZDANS

(3e/4e graad)


Dans met sierlijke bewegingen en laat je lichaam meevoeren op het ritme van de muziek.

1 uur per week. De lenigheid die kinderen van nature bezitten, wordt onderhouden door muzikaal en ritmisch een dans uit te voeren. Ze leren zich meer bewust worden van hun lichaam, en bovendien worden motoriek, evenwicht en coördinatie van bewegingen verfijnd.

Er is aandacht voor expressie, fantasie en aan het plezier beleven van bewegen wat leidt tot een positief zelfbeeld en zelfvertrouwen.

Tijdens de wekelijkse 2 lesuren dans wisselen de technische balletpassen op een speelse manier af met improvisatie, moderne dans en choreografie. Zo komen we tot gevarieerde en boeiende lessen waarbij techniek en dansplezier hand in hand gaan!


Klassieke dans vormt de basis voor veel andere en latere dansvormen. De elegante bewegingen worden op een aangename en gevarieerde manier aangeleerd. Oefeningen aan de dansbarre, in het midden (´milieu)´ en over de diagonaal wisselen elkaar af met dansstukjes en choreografie. Tijdens deze les werken we aan techniek, houding, lichaamscontrole, coördinatie, kracht, muzikaliteit en lenigheid.
Vanaf de 3de graad leren we op de spitzen of “pointes” dansen en wordt dit ook een onderdeel van de balletles. Met veel doorzettingsvermogen en een goede danstechniek wagen we ons op de toppen van de tenen!


Hedendaagse dans heeft erg veel verschillende invloeden, het is een moderne dansstijl

die elke dag blijft evolueren. We gaan voluit in oefeningen en leerstof die in boeiende danscombinaties worden omgezet. Tijdens deze les geven we aandacht aan lichaamsbewustzijn, ruimtegebruik, grondwerk, partnerwerk, compositie, expressie,

improvisatie en choreografie.
Laat je meevoeren in de flow van de hedendaagse dans!


Jazzdans is een veelzijdige dansstijl. Met klassieke dans als basis gaat deze dynamische dansstijl nog een stap verder. We leren technische oefeningen, ritmische arm- en beenbewegingen, grote verplaatsingen, draaien en sprongen en werken toe naar een choreografie.
Hierbij staan lichaamscontrole, expressiviteit, muzikaliteit en dynamische verschillen centraal.

CONTACT

Stedelijke Academie voor Muziek, Woord en Dans Ninove

054/ 50 52 50

© Copyright. All Rights Reserved.

LAATSTE NIEUWS

Coronavirus

Belangrijke info aan alle

ouders en leerlingen

INFO

IN SAMENWERKING MET